Басты жаңалықтарҚоғамМәдениет

Жанар Айжанова 1001 ауруға ем болатын әдісімен бөлісті

Жанар Айжанова «ақ сорпа» деп аталатын тағам түрін қалай  дайындайтынын ел-жұртпен бөлісті.  Әнші кез-келген малдың тек сүйегін 18 сағат қайнату арқылы буын ауруларына емдейтін әдісімен бөлісті. Әжесінен үйренген емдомды өнер жұлдызы әлі күнге қолданады. Соғымнан қалған сүйекті далаға тастамай осылай қайнатып ішсе, буын аурулары пайдалы, әрі тағамның құрамында дәруменде көп екен. Қазір әнші сүйек-саяқты базардан сатып алып жүргенін де жасырмады. Оның сөзінше,  18 сағат жай отқа қайнатса, сүйек те, сіңір, бәрі еріп кетеді екен. Жанар Айжанова бір кострюл  сорпаны 10-15 күн ішетінін айтты.

А.Нәби

ФОТО: Ашық дереккөз

 

Басқа материалдар

Back to top button